Boeken

De voorzitter

‘De Voorzitter’ is een uniek en luxueus uitgegeven boek waarin 20 voormalige en huidige voorzitters en ex-Anderlechtmanager Michel Verschueren openhartig praten over wat het betekent om een voetbalclub te leiden in één aaneenschakeling van nooit eerder gepubliceerde anekdotes: soms pijnlijk, vaak hilarisch, maar altijd memorabel.

Ivan De Witte, Roger Vanden Stock, Bart Verhaeghe, Marc Coucke, Michel D’Hooghe , Jos Verhaegen, Herman Wynants, Geert Sustronck, Paul Nagels, Erik Goethals, Melchior Roosens, Roger Lambrecht, Joseph Allijns, Jos Vaessen, Frans Schotte, Johan Vermeersch, Johan Timmermans, Leo Theyskens, Yves Lejaeghere en niet te vergeten Michel Verschueren: alleen al de inhoudstafel leest als een Who is Who van het Belgische voetbal.

In een reeks exclusieve interviews blikken de voetballeiders terug op hun belangrijkste verwezenlijkingen, hun bitterste teleurstellingen, hun meest memorabele wedstrijden en transfers. Daarnaast peilt het boek (250 pagina’s) ook naar hun toekomstvisie, en hun verhouding met fans, spelers én tegenstanders.

In het voorwoord omschrijft voetbalverslaggever Peter Vandenbempt de voorzitters als “het hele spectrum, ergens tussen de voorzitter van de Gezinsbond en een bajesklant.” Maar hoe verschillend ze ook zijn: allen worden ze gedreven door liefde voor hun club.

EAN-Code: 9789492499042

Prijs: € 39,95

Koop hem nu ‣

In de ban van de ring


Floyd Mayweather, Mike Tyson, Delfine Persoon, Sasha Yengoyan en andere (inter)nationale toppers komen aan bod in het boksboek In de ban van de ring.


Een 300 blz'en tellend boek waarin boksers, boksliefhebbers en bokskenners hun passie voor the noble art of self-defense belijden.

En wel in dertig interviews, aangevuld met de meest legendarische bokskampen ooit, een top 10 van de beste Belgische boksers en een top 10 van de beste boksers aller tijden.


EAN-Code: 541430621420020161


In de ban van de ring wordt op vrijdag 29 april voorgesteld en te koop aangeboden op het Gents boksgala. Nadien is het zowel verkrijgbaar in de betere krantenwinkels als via de Mediageuzen-webshop voor maar 19,95 euro. Wie zeker wil zijn van een exemplaar kan nu al intekenen voor een online bestelling.


Koop hem nu ‣

Antwerp Europees - 1957-1997

“Het hotel, een soort kasteel met golfterrein, moet een van de mooiste accommodaties geweest zijn waar Antwerp ooit geslapen heeft. En dat wil iets zeggen! Waar we ook verbleven en waar we ook gingen eten, met Antwerp was dat altijd in een hoger segment. De eerste en oudste club van België moest klasse uitstralen. Altijd en overal!”


We schrijven 1966, in de buurt van het Schotse Kilmarnock, waar Johnnie Walker thuis is. Centraal verdediger Bob Geens speelt er zijn eerste ‘echte’ Europese match en vindt er meteen een heel goeie reden om een afschrikwekkende snor te laten staan.

Dat en nog veel meer verhalen over álle Europese wedstrijden die Royal Antwerp F.C. ooit gespeeld heeft, vindt u in dit boek.

Verteld door de mannen die erbij waren: Cisse Severeyns, Alex Czerniatynski, Nico Claesen, Philippe Albert, Jean Trappeniers, Louis Lambert, Marc Van der Linden, Ratko Svilar en vele, vele anderen.


ISBN: 978-90-8245-143-6


Prijs: 19,95 €


Koop hem nu ‣

K.V. Mechelen - Geen Verleden zonder Toekomst

Traditieclub K.V. Mechelen heeft een uniek verhaal, eentje met hoogtes en laagtes. Gaande van de glorieperiode eind jaren ’80, met winst tegen Ajax in de finale van Europacup II, tot de redding van de club begin jaren 2000 en de bouw van het nieuwe AFAS-stadion.


Ronkende namen als Bjorn Vleminckx, Mark Uytterhoeven, Johan Timmermans, Bart Somers en vele anderen getuigen over het fantastische verhaal van Malinwa.

Een verhaal dat begint en eindigt bij de fans!


ISBN: 978-90-8245-144-3


Prijs: 19,95 €


Koop hem nu ‣

Mannenbijbel


Auto’s, sport, gadgets, games, strips, festivals, T-shirts, horloges, artiesten, moto’s, tv-series, reizen, clubs, dranken, quotes, …

Kortom: alles wat de man van vandaag zou moeten hebben, lezen, proeven, zien, luisteren, spelen… 1.000 dingen, in woord en beeld, zorgvuldig samengesteld door een uitgelezen mannenpanel.

384 pagina’s lees- en kijkvoer voor echte venten, dat is de Mannenbijbel!


ISBN: 978-90-8245-142-9


Prijs: 19,95 €


Koop hem nu ‣

De Schutter heeft het altijd gedaan


Op maandag 30 juli 2012 wordt Marc De Schutter met groot vertoon opgepakt in Rawai, Thailand. “Number 1 maffia Belgium, number 3 maffia Italy, number 5 maffia Europe”, toetert de lokale overheid op een massaal door de internationale media bijgewoonde persconferentie. Marc De Schutter? Dat was toch die voormalige tweedeklassevoetballer die ooit van één miljoen (Belgische frank) 200 miljoen maakte dankzij Super Club? Of moeten we zeggen: de Super Club-affaire? Een maand lang zal De Schutter vastzitten in een Thaise cel. Belgium Maffia wordt er zijn roepnaam – wat mooi meegenomen is. België wil hem uitgeleverd zien voor de moord op zijn ex-partner Vera Van Laer, zo blijkt. Een verdwijningszaak uit 1996. Enkele maanden Belgische cel volgen. Genoeg tijd om zijn levensverhaal neer te pennen. Waarin De Schutter een boekje opendoet over Super Club en de geweldige feestjes in de jaren tachtig. Over zijn neergang en wederopstanding. Over het leven in de Begijnenstraat, of toch dat stukje achter de tralies. Over speurders waarmee hij graag een stapje in de wereld zette, over speurders die hem haten als de pest en een onderzoeksrechter die zo haar redenen heeft om hem het zwijgen op te leggen. Quod non. De Schutter, die nog steeds een proces boven het hoofd hangt, vertelt het met grote zin voor humor en een nog grotere mond. Dezelfde grote mond die er hem ook door sleurde in de Thaise en – erger nog – Belgische gevangenis. Moet ook wel, als je klein van gestalte bent. En een roze hemdje draagt.


ISBN: 978-94-9249-901-1


Prijs: 19,95 €


Koop hem nu ‣